Så var det igen tid for Folkeuniversitetet i Århus. Jeg havde meldt mig til “Fremtidens Digitale Teknologier”, aftener med Big Data, Internet of Things, Augmented Reality, Blockchain og Kunstig intelligens og maskinlæring. De var meget oplysende, men især Blockchain gik meget dybt rent teknisk, og der måtte jeg melde pas undervejs. Jeg er vant til noget håndgribeligt, så når en professor i datalogi går i “nørd-mode” meget fjernt fra virkeligheden, så finder jeg selv ud.

Victoria tilbringer heldigvis meget tid herover, både når jeg har hentet hende, til spisning og overnatning. Det er vildt hyggeligt, og vi nyder det begge. Jeg forsøger at lære hende at spise lidt forskelligt og forsøgte mig med en porre tærte. Hun vidste godt at det ikke var moderens favorit, men jeg havde fortalt hende at det var en slags “høj” pizza, og den holdt indtil hun smagte og sagde “morfar, det smager nu ikke af pizza”. Anyway, nu har jeg da forsøgt.

Det blev også tid til at se på gamle biler, både hos HPE kickoff hos Haaning i Bagsværd og til Stumpemarked i Herning. Det sidste er ved at være en floskel, mange haller er spærret af og der er langt mellem boderne. Jeg tror tiden er løbet fra disse loppemarkeder.

Victoria holdt en forsinket fødselsdagsfest for pigerne i hendes klasse. Hun ringede og spurgte om hum måtte låne Eskimovej, for der var mere plads (læs: mere ryddet op). Og selvfølgelig måtte hun det, så en lørdag var der besøg af en halv snes piger. Det er lang tid siden der har været så meget liv i huset, rigtig hyggeligt, men godt det kun er en gang om året.

I december lagde Corona igen sin klamme hånd på landet, og stort set alt blev aflyst. Julefrokoster, besøg hos kunder og diverse andre sociale ting. Alt besøg hos familie er aflyst, både til den ene og den anden side. Jeg fik det 3. stik, og det bliver nok en tilbagevendende begivenhed at vi skal have et stik eller en pille.

Endelig kom mit nye Wicanders gulv til værelser og gang, og det blev lagt på et par dage i december. Det pynter i stedet for det gamle vinyl og tæppe gulv.

Hele december måned kørte jeg julenisse tema med Victoria. Jeg havde på en fodliste i stuen sat en fotoramme op med billede af en dør samt en lille stige op fra gulvet. Der var også en lille nissehue og et par træsko. Så sendte jeg videoer og lydfiler til hende med opgaver. Hun gik vældigt op i opgaverne og ikke en gang i år har hun sagt at det måtte være mig. Det var så troværdigt at hun købte den fuldstændigt.