Fredag aften kom jeg så til Athen. Det var nemt at finde Metro til byen og ankom uden problemer til mit hotel. Efter en kop kaffe var det ud og finde et sted at spise, jeg havde helt glemt hvor godt tzatziki smager.

Lørdag morgen startede jeg med at gå fra hotellet ned til Monastiraki pladsen, ifølge kortet en lille tur på en kilometer. Jeg kom gennem et skummelt kvarter Omania, og kan nu se at det ikke er et sted man går alene ihvertfald ikke om aftenen. Efter morgenmad på pladsen begyndte jeg turen op til Acropolis. Det er november, men stadig godt varmt.

Der var mange mennesker, men det var noget af en oplevelse at se Parthenon og de andre gamle templer. Oldtidskundskab fra gymnasietiden for over 40 år siden begynder at dæmre.

Derefter var det ned gennem Dionysos teateret og på det store Acropolis museum.

Efter frokost fortsatte jeg over til det gamle olympiske stadion.

Over for stadion lå en stor park som igen ender oppe ved parlementet. det gamle kongepalads hvor de sjove græske livgarder går.

Jeg var heldig at komme lige til vagtskifte. Jeg optog det og har lagt det på YouTube. Det kan ses ved at trykke her

Efter vagtskiftet gik jeg ned gennem handelsgaden Ermou tilbage til pladsen hvor jeg startede om morgenen. Undervejs var der mit på gågaden en sjov lille kirke.

Derefter var det med metroen hjem til hotellet, ialt 12,5 km og 19500 skridt. Så mon ikke jeg har fortjent at gå ud og spise godt i aften.