Her kørte vi så videre ned til Salento, en lille hyggelig by der ligger 15 km. sydøst for Pereira. Her ligger Val de Cocora, en dal der er kendt for sine meget specielle høje vokspalmer. Det er et af de få steder i verden de gror.Vi valgte at tage første delen på hest (undskyld Michelle, men de 1,5 time opad var godt givet ud). Jeg ved ikke om det var mig eller hesten der var mest træt da vi kom op, det var godt nok en prøvelse. Hesten blev i øvrigt skiftet ud midtvejs fordi den første havde gået lidt meget denne dag. Hest nr. 2 forsøgte at komme nedad, og jeg anede jo selvfølgelig ikke hvordan man styrer kræet, så guiden sprang efter os.

Da vi kom helt op var der et kolibri hus hvor vi sad og red regnen af inden vi skulle begynde nedturen på gå-ben.De 7 km. tilbage startede med en mega stejl sti der gik fra 2400 til 2900 meter over havet. Det var godt nok hårdt, både at gå op ad og den meget tynde luft. Helt oppe kunne vi så nyde udsigten hele vejen ned. Undervejs slog vi følge med 4 unge colombianere der havde en guide på. Han kaldte os for gringoer, og Stefan pointerede at vi i hvert tilfælde ikke var gringoer hvorefter guiden sørgede for at vi kom med gruppen. På den måde kom vi ind over nogle store græsarealer væk fra de officielle stier, sikke et syn.
Til sidst kørte vi så ind til Salento hvor vi har booket på en “Finca”, en slags gård-hotel. For en gangs skyld holdt billederne på booking.com. Et utroligt smukt sted.

Vi har været nede i midt byen og spise egnens specialitet, grillet ørred….. kan varmt anbefales.

Dagens kultur :
Ifølge Stefan er det meget svært at få colombianere til at føle sig flove. Det viste sig bl.a. i dag oppe ved kolibri huset hvor en stor flok ville have taget et gruppebillede. Stefan fik deres kamera, og sagde at de skulle sige “whisky”. De nærmest skreg det i kor. I Danmark havde man bare fået et beskedent svar.

Iøvrigt var det første gang hvor de også ville have blåøjede mig med på et billede sammen med Stefan. Selvfølgelig var der også igen nogle unge piger der ville fotograferes med Stefan.