Så nåede jeg ned til Luleå, en by i Sverige der ligger helt i toppen ud til den botniske bugt. Undervejs passerede jeg igennem ca. 100km af Finland. Der var træer, træer, flere træer og endnu flere træer samt et spisested som med god samvittighed kunne siges at ligge på Lars Tyndskids mark.

De solgte rensdyrkød, men desværre kan det jo ikke holde sig til jeg kommer hjem. Fik den mest besynderlige frokost med tynd brød, æg og ansjoser.

Der var mange dyr på vejen i dag. Det startede med en flok gæs som gik uforstyrret på landevejen lige da jeg startede. Mit kamera nåede ikke at fange dem, men jeg gætter på der var ca. 15 grågæs. Bilerne måtte vente på de havde snøvlet sig over vejen.

Senere måtte jeg tage en hård opbremsning da et hun rensdyr havde besluttet sig at stå midt på vejen. De må være vant til biler, for de er fuldstændig frygtløse.

Til sidst fik jeg et han rensdyr næsten helt op til bilen, det er godt nok nogle flotte dyr.

Jeg havde en besynderlig oplevelse da jeg kørte ude i det mest øde af Sverige. En bil holdt mærkeligt med en trailer og ud sprang nogle mænd med ansigtsmasker og noget der lignede geværer i hånden. Jeg fik det på video, men det er meget utydeligt hvad de har i hånden.